Her lidt sygehistorie från hinsidan.

Jeg var allerede syg i ugen før jeg tog til Sverige, men tynd mave forsvinder vel af sig selv. Så jeg tog jeg herover søndag og min dårlige mave fortsatte.
Første gang jeg tændte computeren ville den ikke starte op og det ville den i det hele taget ikke. Så den har jeg måttet køre op med en gammel XP version fra 2003, som kører rigtig dårligt eller slet ikke med de nyere programmer, som jeg bruger.

Min dårligdom forsvandt ikke, tvært imod. Om tirsdagen tog jeg på vårdcentralen – ikke skadestue men lokalt lægehus, Min nærmeste vårdcentral er 10 km fra Linderöd i Tollarp. Her fik jeg recept på nogle tabletter jeg i forvejen havde fået nogle af af min nabo.
Natten til onsdag sad jeg oppe i en stol i nærheden af toilettet, hvor jeg sidste gang var ude klokken seks om morgenen. Samme eftermiddag kørte jeg til samme vårdcentral og talte med samme læge. Jeg havde tilsyneladende ikke diare mere, men jeg havde det elendigt og ondt i maven, hvilket han også kunne se.

Han ville ikke mere tage ansvaret for mig og fik mig henvist til Centralsygehuset i Kristianstad. Han sørgede endda på sygetransport fra vårdcentralen i Tollarp til Kristianstad. Sygetransporten kom 20 min. efter. Jeg var på sygehuset ved femtiden.

På sygehuset lå jeg på en smal briks i otte timer, hvor jeg blev undersøgt i adskillige omgange, ligesom der blev taget blodprøver i flere omgange. Her fik jeg at vide, at jeg var helt gul i ansigtet.
Omkring klokken et om natten blev jeg kørt op på en afdeling på sjette sal., hvor jeg endelig kunne lægge mig i en rigtig seng. Det var dejligt. Jeg fik drop og det skulle vise sig at være det eneste jeg fik at “spise” i de næste to dage.

Torsdag flere blodprøver og drop-poseskift. og man oplyste ved stuegangen, at jeg lå til observation, de kunne åbenbart ikke finde ud af, hvad der var galt. Fortsat ingen mad, men senere på dagen en scanning. Man havde mistanke til noget med bughinde eller nyre/galle. Hun var engelsk, men talte glimrende svensk. Hun sagde at jeg ikke havde gallesten men noget mindre “sådan noget man finder på stranden” Jeg tror hun mente grus, vi har da noget, der hedder nyregrus, så hvorfor ikke galle-grus? Jeg fik ihvertfald at vide, at der var problemer med gallevägen, og fik nu antibiotika i drop fire gange i døgnet. Om natten fik jeg så ondt, at jeg fik ketogan sprøjtet direkte ind i maven, hvilket tog smerterne, og de kom ikke igen!

Fredag stuegang på gammeldags maner (1 læge og 4-5 undersåtter.) Jeg fortalte, at jeg havde fået det meget bedre, og fik nu lov til at spise og drikke forsigtigt, men jeg skulle ikke regne med at komme hjem før mandag. Jeg fandt nogle ugeblade og en bog om Diana, som jeg faktisk fik læst det meste af. Jeg fik fat i min nabo i Linderöd på min efterhånden udpinte mobiltelefon og fik fjernstyret ham, så han fandt laderen i mit hus samt det mest nødvendige så som tandbørste, rene sokker etc. Han kom senere på dagen og besøgte mig. Det var “trevligt”. Han sørgede også for, at min bil blev kørt hjem fra vårdcentralen. En fremmed bil på en øde parkeringsplads kan risikere hærværk. Det ville man jo nødigt ha’ oven i det andet.

Vi lå fire sammen og havde ikke noget TV. Det eneste TV på etagen var i et opholdsrum, og den radio, der var ved sengen skulle man høre på en meget skrattende håndholdt rangleagtig ting, Det kan ingen holde ud at høre på. I løbet af dagen var der flere udskiftninger af mine medpatienter. Bare gamle stødere, der hverken kunne det ene eller andet. Det var selvfølgelig synd for dem.
Jeg var heldig at ligge ved vinduet, men det var regnfuldt, diset eller tåget. Men man kan jo altid ligge og læse eller sove.

Lørdag stuegang og hjemsendelse. Hurra hurra. Kurt, min nabo kom og hentede mig i cafeteriet på en nærliggende ICA senere. Det var herligt.

Diagnosen blev stillet som AKUT CHOLECYSTIT eller sten i gallevejene med betændelse. Jeg var stadig helt gul i ansigtet og på overkroppen ved udskrivelsen!

Et billede fra hospitalsengen taget med mobiltelefonen – noget skulle tiden jo gå med!